Bio

NIEUW ALBUM: STRAKS IS OOK GOED

Corona, lockdowns, werkloosheid en andere wereldrampen. Ze zorgden eerst voor frustratie, onzekerheid en twijfel. Maar binnen de kortste keren ook voor inspiratie. Het nieuwe album draagt dus iéts van deze vreemde periode in zich, maar stuk voor stuk zijn de nummers uitgegroeid tot tijdloze, universele verhalen over escapisme, onthaasting en liefde. Of er werd net heel sterk ingezoomd op kleine dagdagelijkse tafereeltjes, verpakt in rake popsongs. Luister hier alvast naar de nieuwe single "En met jou?". 

De releasetournee gaat van start in maart 2022. Voor Yevgueni worden het de eerste full band shows in een volle zaal sinds september 2019. Dat betekent een band die snakt naar het podium, een blij weerzien met het publiek en frisse versies van nieuwe songs, vers van de pers. 

20 JAAR YEVGUENI

Yevgueni bestond 20 jaar in 2020 en dat vierde de band met een best of album. Op dat dubbelalbum vind je alle singles die de voorbije 20 jaar uitgebracht werden, samen met twee nieuwe nummers, en ook intieme, nooit eerder uitgebrachte strijkersversies van onze favoriete nummers. Kenners zijn het erover eens dat Yevgueni live bij elk album straffer geworden is, een traditie die natuurlijk ook in 2022 wordt voorgezet. 

20 jaar, dat laat zich maar moeilijk in woorden vatten, dus halen we er de cijfers bij. 20 jaar Yevgueni, dat is: