Bio

Yevgueni bestaat 20 jaar in 2020 en dat vieren we band uitbundig met onder andere een wintertournee - nu al zo goed als uitverkocht, exclusieve clubshows in het voorjaar en vooral: een best of album.

Op dat dubbelalbum vind je alle singles die de voorbije 20 jaar uitgebracht werden, samen met twee nieuwe nummers, en ook intieme, nooit eerder uitgebrachte strijkersversies van onze favoriete nummers. 

Kenners zijn het erover eens dat Yevgueni live bij elk album straffer geworden is, een traditie die natuurlijk ook in 2020 wordt voorgezet. Al zeker op de exclusieve verjaardagsconcerten in Het Depot in Leuven (29 april) – de stad waar het in 2000 allemaal begon – en de Handelsbeurs in Gent (7 mei).

Yevgueni 2020, dat betekent een band die snakt naar het podium, een blij weerzien met het publiek en frisse versies van nieuwe songs, vers van de pers. Voeg daarbij een aantal klassiekers en vergeten parels en je krijgt een verrassende achtbaanrit, inclusief vertragende momenten bergop en steile afdalingen op topsnelheid. Tijd is alles, maar een avond met ons wordt weer een avond pure winst!

 

20 jaar, dat laat zich maar moeilijk in woorden vatten, dus halen we er de cijfers bij. 20 jaar Yevgueni, dat is: